Paddestoelen en een peertje ūüćź Culinaire tips bij kerstklappers 5/6

Valpolicella Ripassoleurie - Paddestoelen, peertje, geitenkaasje op een Crostini

Nu is het tijd voor groente en wat past er beter dan bij deze Italiaanse Valpolicella Ripasso dan paddestoelen? Onze kleine vrienden uit het bos leveren in combinatie met de perenboom en de geit een smaakbombardement van jewelste. Hier wordt je blij van! De ene laatste, nummer 5, na de oester,  Vitella Tonnato en het preitaartje en de blije eend.

De vijfde culinaire tip met wijn:

Wijn #5: Valpolicella Ripasso - Ca, Rugate - Veneto, IT

Valpolicella Ripassoleurie ¬†‚̧ԳŹ¬†¬†Zoete, hartige paddestoelen

Dit gerecht kun je ter plaatse maken. Kost je maximaal 20 minuten.

Benodigdheden voor 4 personen:
200 gr gemengde (bos)paddestoelen, gesneden
50-60 gr. zachte geitenkaas zoals
1 peer
1 eetl citroensap
1 eetl goede balsamicoazijn
¬Ĺ eetl honing
1 zuurdesem stokbrood
1 eetl pecannoten, grof gehakt
2 eetl boter
Snijdt het stokbrood in plakken van 2 cm, besmeer met wat olijfolie en bak in de oven krokant op 200 graden (grillstand). Ga vervolgens de peer schillen en snijdt deze vervolgens in blokjes. Meng met de honing en citroensap. Bak in een pannetje de paddestoelen 3 minuten, voeg na 3 min 1 eetl balsamicoazijn toe en kook in.
Schep de gebakken paddestelen, perenblokjes, geitenkaas en pecannoten. op de corstini. Serveer lauwwarm. Je kunt ze voor het serveren ook nog even een beetje opwarmen in de oven.