Kalf & Tonijn 🎄 Culinaire tips bij kerstklappers 2/6

Roero Arneis met Vitella Tonnato

Het aperitiefje is geweest. Inderdaad, de avond is nog lang, maar de tijd blijft toch even stil staan bij dit pareltje. Het mag gezegd worden; Vitella tonnato is niet de nieuwste meestercreatie van Feran Adria, maar deze uitvoering zal je zeker bekoren. Zonder liegen, dit is regelrecht van een Italiaanse ‘mamma’ uit de regio Piëmont….Laat dat nou net de regio zijn waar wijn #2 vandaan komt.

Hieronder de tweede culinaire tip met:

Wijn #2: Roero Arneis - Paolo Manzone - Piemonte, IT


Roero Arneis ❤️  Kalfsvlees & Tonijn

Love is not in the air, it’s on your plate and in your glass…Begin hier een dag voor van jouw feestdag mee en vergeet dit niet op te dienen op kamertemperatuur. Haal het dus inderdaad eruit zodra je start met je aperitief.

Vitella Tonnato – de echte

Benodigdheden voor 4 personen:

Vlees

  • 7 ons kalfskogelbiefstuk
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • Verse peterselie
  • Zout en beetje witte peper

Tonijnsaus

  • 250 g. Skipjacktonijn in olijfolie
  • 30 gram kappertjes
  • 100 g verse mayonaise
  • 4 anjovisfilets
  • Verse peterselie
  • 1 wortel
  • Zout en beetje witte peper

Begin een dag van te voren dit te maken:
Kook het vlees met de zout en peper & de groenten 35-40 minuten in kokend water met lekker wat zout. Let op, haal het vlees er niet uit, maar laat het afkoelen terwijl het met de groenten in het water ligt.

Nu de saus. Hak de anjovis lekker fijn en meng deze met de tonijn (uitgelekt), Hak de helft van de kappertjes en wat peterselie fijn en meng dit met 50Ml koude bouillon (waar vlees in zit), de mayo en de tonijn/anjovismix en breng op smaak met peper en zout. Is het te dik? Doe er dan klein beetje

Als het vlees is afgekoeld, snijdt het in dunne plakken (1 of 2 mm) , Leg de saus op wat plekken neer tussen de plakken, en maak f met de restjes kappertjes en peterselie.

Vergeet niet je kistje te bestellen voor de wijnen voor 22 december 2020!