Eendje met sinaasappel ūü¶Ü Culinaire tips bij kerstklappers 4 /6

Fleurie Ponchié -  Canard a l'orange 

Lieve gevederde vriend. We waarderen je! Daarom willen we even benadrukken dat we dol zijn op boerderijen wij jij de koning bent. Hierdoor komen je smaken pas echt tot zijn recht en al helemaal in deze klassieker. Nummertje 4 inderdaad , na de oester,  Vitella Tonnato en het preitaartje, komt nu een echte ogensluiter (je weet wel, omdat je het zo lekker vindt). 

De vierde culinaire tip met wijn:

Wijn #4: Fleurie "Ponchié" - Domaine Anita - Beaujolais, FR

Fleurie Ponchi√©¬†‚̧ԳŹ¬†¬†Eend vol zoete smaken en fruit

Maak dit een dag van te voren ivm marineren, het bereiden duurt 15-20 min. Server met ene beetje aardappelpuree of echt zuurdesem stokbrood.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 borsten van¬†boerderij eend (1tje met een goed leven zoals van Boerderij Helvoirt)¬†
  • 4 sinaasappels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 el honing
  • 200 ml sojasaus
  • 50 g boter

Snijdt met een mesje de schil van twee sinaasappels, pers het sap van drie & geschilde partjes van één (net wiskunde he?).  Snijdt de vette kant van de eendenborsten in een schuin kriskras patroon & meng het sinaasappelsap met de schil, kaneel, honing en sojasaus. Leg de eendenborsten in een schaal, met het vel naar boven, met de saus erover.  Zet 24 uur in de koelkast.

Laat de eend op de dag van serveren op kamertemperatuur komen. Bak de eend 10 minuten met de velzijde naar beneden op een laag vuur (het vet moet smelten en bruin worden). Giet het vet af en doe het vlees terug in de pan. Voeg de sinaasappelschijfjes toe, de helft van de marinade, en laat 5 minuten inkoken. Verwijder het vlees en klop de boter erdoor om een ‚Äč‚Äčsaus te maken.