Blij preitaartje 🥮 Culinaire tips bij kerstklappers 3/6

Belluguette -  Preitaart

Ja je wilt nu wel even tijd voor je zelf en je geweldige vrienden ipv de hele tijd achter het gasstel staan. Nu dus even lekker een gerechtje dat je binnen 10 minuten maakt en alleen nog even in de oven hoeft te zetten. Na het aperitief van oester en de eerste gang van Vitella Tonnato wil je wel even mengen in het gezelschap nietwaar? Wij denken wel meer hoor!

Voila, de derde culinaire tip met wijn:

Wijn #3: Belluguette - Château Paul Mas - Languedoc, FR


Belluguette ❤️  Makkelijke en blije Preitaart

Maak dit een dag van te voren en je hoeft alleen deze soort quiche in de oven te zetten. Echt een knapperig, doch pittig, tussendoortje met een luchtig bodempje. Heerlijk om samen te delen! 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 250 g. Bladerdeeg (Roomboter) 
  • 3 preien 
  • 1-2 stengels bleekselderij
  • 100 g. van je lievelingsgeitenkaas
  • 3 dl. slagroom
  • Zout en beetje peper

Begin een dag van te voren dit te maken:
De oven zet je op 180 graden waarna je alle preien wast, snijdt ze in ringen. Snijdt ook de bleekselderij in kleine blokjes. Smoor ze allebei in olijfolie zonder dat ze verkleuren zo'n 10 min. Voeg de room toe en laat het 12-15 minuten licht stoven zodat de room indikt. Laat afkoelen.

Voeg een geklopt ei toe plus zout en peper. Zorg dat je van het bladerdeeg een grote rechthoek kunt maken en verdeel daar de vulling over. Zet 30 minuten in de oven en verkruimel bij het uithalen van de preitaart de geitenkaas erover. Heel erg fijn gerechtje!

Vergeet niet je kistje te bestellen voor de wijnen voor 22 december 2020!