Astu: Culinaire tips bij de kerstklappers uit ons kistje 1/6

‘Wat valt er te kanen bij die kerstklappers van jullie?’ Deze oprechte en spontane vraag kwam ons ten oren en heeft ons rechtstreeks naar de keuken gedirigeerd. Bacchus is natuurlijk niet voor niks wijn, eten, muziek en feestje! En die viereenheid dient te blijven worden gevolgd.

Daar staat hij dan volgende week, het zalige wijnkistje, in je huis. Stuk voor stuk wijn-schoonheden uit Frankrijk, Italië, USA en Duitsland. Maar ze om ze echt te laten floreren, kun je dit, en het opeenvolgende, blog maar even snel gaan uitproberen. Jij blij, wijn blij :)

De avond van het wijnkistje begint

Hieronder de eerste culinaire tip met:

Wijn #1: Riesling - Louis Guntrum - Rheinhessen, DE

Riesling ❤️  Oesters

We hebben een liefdeskoppeltje gemaakt! Ofwel dit frisse wijntje met een heerlijk hapje wat de zee in je mond brengt. Oesters klappen in optima forma. Heel simpel, heel snel.

Oester in zijn eigen vocht met gemarineerde sjalot

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 Gillardeau oesters
  • 50 gram sjalot
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 3 cl Balsamico azijn

Begin 2 dagen van te voren:
Simplicity, laat de smaken gewoon hun werk doen. Bak de spekblokjes goudbruin. Giet het vet af en meng het vet met de Balsamico azijn, snijdt de sjalot in dunnen ringen en laat deze 48 marineren in de koelkast.

Haal op de dag van het openen van de wijn de oesters open, bewaar het vocht en drapeer de gemarineerde sjalot erop.

Graag gedaan!